Laserontharing
Er is niets mooier, dan met "geen" overtollige haren door het leven te gaan!
Bent u het beu om elke maand opnieuw te moeten: waxen , dagelijks scheren of u te ontlasten van ingegroeide haren? Geeft u het op om elke keer opnieuw dezelfde marteling te ondergaan? Dan is laserontharing iets voor u!

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een permanente haarverwijderingsmethode. Laserontharing werkt door gebruik te maken van het lichaamseigen melanine dat natuurlijk in het haar aanwezig is. De laser stuurt een puls doorheen het haar waarvan de hitte door de melanine naar de haarwortel getransporteerd wordt, waardoor de haarwortel wordt vernietigd. Een speciale koeltip die in aanraking komt met uw huid zorgt ervoor dat wanneer de laser een zeer korte puls geeft, de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd zijn tegen de hitte van de laser. Het resultaat is een bijna pijnloze ontharing. Laserbehandeling geniet daardoor de voorkeur van steeds meer mensen!

Bovendien zorgt ontharing met de laser na 6 tot 8 behandelingen voor een definitieve ontharing. Tachtig tot negentig procent van de behandelde haren is dan definitief weg!

Waarom laserontharing?

Ontharing op de traditionele manier is vaak pijnlijk en geeft vaak geen voldoening. Bovendien moeten de behandelingen telkens om de 4 weken gemiddeld herhaald worden. Bij laserontharing is er na enkele jaren een 'opfrisbehandeling' nodig om het resultaat te behouden. Geen tijd meer verliezen in de badkamer en zonder haartjes van het leven genieten? Dat kan dankzij laserontharing.

Hoe verloopt de laserbehandeling?

 1. Intake
  Laserontharing start steeds met een "meet & greet" in het instituut. Wij nemen tijdens deze intake graag de tijd voor een grondige vragen-analyse van uw voorgeschiedenis zodat wij u het juiste advies en de juiste behandeling kunnen voorstellen. Hier is het ook mogelijkheid om een gratis testsessie te laten uitvoeren van 3 op 3 cm.
 2. De behandeling
  Via het handstuk wordt een laserpuls aan de te behandelen zone blootgesteld. Deze laserpuls zal via het lichaamseigen melanine opgenomen worden tot in de kern van het haarzakje, waardoor deze opwarmt en vernietigd wordt. Omdat het lasertoestel meerdere haarwortels tegelijk aanpakt kunnen zelfs de grootste lichaam zones snel en effectief worden aangepakt.
 3. Vervolgbehandeling boeken
  Doorgaans zijn 6 tot 8 lasersessies vereist om het gewenste effect te verkrijgen. Tachtig tot negentig procent van de behandelde haren is dan definitief weg! Het aantal behandelingen dat u nodig heeft, hangt af van de te ontharen plaats op uw lichaam, het type van uw huid en de kleur van uw haar. Om dat te bepalen bieden wij u een gratis testsessie laserontharing aan. Wij behandelen u met de laser op een oppervlakte van drie vierkante centimeter. Afhankelijk van hoe u reageert op deze laserontharing, bepalen wij dan hoeveel keer u onder de laser moet voor een definitief resultaat.
 4. Nazorg
  Na de behandeling is het belangrijk om de zon en zonnebank gedurende een week zeker te vermijden. Je kan wel je dagelijkse activiteiten direct weer hervatten.

Waarom kiezen voor laserontharing?

Moet het bij jou snel gaan, en heb je geen zin om op regelmatige basis te moeten scheren?
Dan is laserontharing de oplossing!

Voorgoed verlost van haargroei. Ontharen via traditionele ontharingsmethodes zoals scheren, waxen, ontharing crèmes,… is vaak een ellendige ervaring. Allen hebben ze een tijdelijk effect en de behandelingen zijn voor sommige mensen vaak pijnlijk. Met laserontharing is tachtig tot negentig procent van de behandelde haren definitief weg!
Het is een investering op lange termijn. Scheermesjes, wax,… Als je alles optelt, kost het veel geld. Laserontharing kan je bekijken als een investering: je hoeft al die zaken niet meer te kopen en spaart op termijn dus geld uit.
Geen tijdverlies meer in de badkamer. Moet het bij jou snel gaan, en heb je geen zin om op regelmatige basis te moeten scheren? Dan is laserontharing de oplossing
Geen irritatie en ingegroeide haartjes meer. Scheren zorgt vaak voor irritatie en ingegroeide haartjes. Met laserontharing ben je hier volledig van verlost!

Hoe bereid ik me voor op een laserbehandeling?

U scheert één dag voor de lasersessie de lichaamszone die u wenst te laten laseren. Waxen, epileren (alles wat de wortel uittrekt), zon en zonnebank moeten worden vermeden gedurende de volledige behandelingsperiode, alsook één maand voor en na het laseren. Indien er toch zon is, gebruik dan elk uur een sun block. (SPF 50)

Hoe verloopt een testsessie?

Vooraf zullen wij u uitvoerig informeren over het verloop en effect van de laserbehandeling voor permanent ontharen. Na een analyse van het huidoppervlak voeren we een gratis testsessie uit van ongeveer 3 cm op 3 cm. Zo kunt u kennismaken met de laser. Gemiddeld heeft u 8 sessies nodig voor een goed resultaat. Een test sessie heeft een waarde van 30 €.

Zijn er acties?

Ja, er loopt altijd een actie voor een bepaalde zone. Gelieve het instituut Finosenso te contacteren over de lopende actie of volg ons op Facebook of Instagram.

9 Laserontharing tips

 1. Win het juiste advies in van een professional voordat je met laserontharing begint.
 2. Vermijd blootstelling aan de zon. Gebruik geen bruinen zonder zon voor je behandeling.
 3. Scheer je te behandelen zone de dag VOOR je naar je afspraak komt.
 4. Hydrateer je huid en drink voldoende water om je huid gezond te houden.
 5. Volg het advies van de lasertherapeut en volg het adviesplan om de beste resultaten te behalen.
 6. Bescherm je huid tegen de zon met een hoge beschermingsfactor SPF 50 voor en na de behandeling.
 7. Vermijd ruwe scrubs, fruitzuren of exfoliërende producten op de te behandelen zones.
 8. Houd rekening met kans op roodheid-zwelling die normaal vanzelf verdwijnen.
 9. Wees niet ongeduldig. Er zijn enkele sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Q & A

Is laserontharing duur?
Laserontharing heeft wel degelijk zijn prijskaartje, zeker voor grote oppervlaktes zoals de benen of armen… net zoals dure scheermesjes en een maandelijkse wax beurt. Het is natuurlijk een investering, maar nadien wordt laserontharing goedkoper. Na 6-8 sessies ben je voor 80 tot 90% haarvrij en heb je hooguit een onderhoud sessie nodig om de zoveel tijd. Scheermesjes en waxbeurten zijn voor de rest van je leven. De prijs van laserontharing komt overeen met 5 à 7 jaar harsen.
Is laseren pijnlijk?
Indien de behandeling correct is uitgevoerd, door een gekwalificeerd persoon met de nodige opleidingen en bijscholingen zou de pijn minimaal moeten zijn. Uiteraard is dit afhankelijk van persoon tot persoon en van zone tot zone. Sommige mensen ervaren slechts lichte tintelingen en/of warmte, terwijl andere het meer voelen. Onze gekoelde laserkop, neutraliseert de warmte om het zo aangenaam mogelijk te maken. Het gevoel is vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten. Maar het resultaat is de moeite waard!
Wie mag zich laten laseren?
Met de Definitive Plus Diodelaser kunnen we bijna alle huidtypes, alle huidskleuren en alle haartjes behandelen. Met uitzondering van witte grijze haren met minder dan 10 % pigment.

Over het algemeen kunnen mensen met een bleke huid en donkere haartjes (theoretisch) het best worden behandeld. Inmiddels worden de toestellen beter en is het dus mogelijk om de meer gepigmenteerde huid te laseren, zonder dat die teveel energie opneemt – met brandwonden als resultaat. Laserontharing werkt als je haar voldoende pigment heeft. Bij bruinrood haar is dit meestal geen probleem. Blond-rood haar is moeilijker te verwijderen met de laser. Of jouw haartype geschikt is om te laseren wordt bepaald tijdens de intake en een gratis testsessie.
Is laserontharing permanent?
Definitieve ontharing bestaat niet, met geen enkel soort apparaat of methode. Door bijvoorbeeld medicijnen en hormonen kunnen er nieuwe, slapende zakjes weer geactiveerd worden. Vandaar dat het ook wordt aangeraden om af en toe eens een onderhoudsbeurt te doen. Wat wij wel kunnen garanderen, is een definitieve vermindering (80-90%) van de haargroei.
Veroorzaakt laserontharing kanker?
Heel veel mensen denken dat laserontharing een agressieve manier is om haartjes te behandelen. Echter vernietigt men met de laser enkel het haar, en niet de huid. Tot nu toe zijn er geen studies bekend waaruit is gebleken dat mensen kanker krijgen na een laserbehandeling. Indien je een geschiedenis hebt van huidkanker, is het wel aangeraden om de therapeute hierover in te lichten en eventueel goedkeuring te krijgen van een dokter.
Wanneer is de ideale periode om te laseren?
De winter is de ideale periode om met laserontharing te starten. Minder zonlicht betekent een veiligere en resultaat gerichtere behandeling. Dan bereid je je voor op een gladde, haarvrije zomer. Mag je dan niet laseren in de zomer? Natuurlijk mag je laseren in de zomer maar dan moet je de laserzone beschermen tegen de zon met een SPF 50 of afdekken. Met elke sessie kom je dichter bij je droom van een glad haarvrij leven ongeacht het seizoen.
Kan je gezichtshaar laten laseren?
Gezichtshaar we kunnen er allemaal misschien ooit last van hebben. Maar het kan ons zelfvertrouwen beïnvloeden. Gelukkig is laserontharing niet alleen voor het lichaam maar ook voor het gezicht. Gaat het over je snor of neusbrug-wenkbrauwharen of kinharen. Je gezicht verdient een zelfverzekerder gezicht.
Mag je laseren als je zwanger bent?
Er is niet genoeg onderzoek om te laseren tijdens de zwagerschap waardoor we laseren tijdens de zwangerschap dus af raden. Ook is er tijdens de zwangerschap een hormoon wisseling waardoor je gevoeliger kan zijn.

KORT SAMEN GEVAT: "Ga voor een SMOOTH zachte huid!"

 • Professionele uitvoering
 • Voor haar en hem
 • Alle zones
 • 100% veilig
 • Resultaatgarantie
 • Allernieuwste Definitive Plus Diodelaser
 • Voor alle huidtypes en huidskleuren
Dames
Gezicht
INTAKE verplicht te boeken bij opstart laserbehandeling tijdsduur 15 minuten
Behandeling
Verwentijd
Prijs
Testschot van 2 x 2 cm
30 min
€ 30,00
Kleine zone max 3 x 3 cm
15 min
€ 50,00
Mondhoeken
15 min
€ 40,00
Bovenlip
15 min
€ 50,00
Kin
15 min
€ 70,00
Bovenlip + Kin
30 min
€ 105,00
Wenkbrauwen (neusbrug)
15 min
€ 30,00
Bakkebaarden
15 min
€ 70,00
Hals
15 min
€ 105,00
Nek - nekhaar
15 min
€ 90,00
Lichaam
INTAKE verplicht te boeken bij opstart laserbehandeling tijdsduur 15 minuten
Behandeling
Verwentijd
Prijs
Oksels
15 min
€ 95,00
Borsten
30 min
€ 150,00
Tepelhof
15 min
€ 70,00
Vingers
15 min
€ 70,00
Handen + vingers
15 min
€ 100,00
Voorarmen + 5 cm bovenarmen
45 min
€ 180,00
Volledige armen
60 min
€ 250,00
Buiklijn (Navel tot Bikini)
15 min
€ 70,00
Bikini - 5 cm (sliprand)
30 min
€ 100,00
Bikini - 5 cm Brazilian line
30 min
€ 130,00
Bikini Volledig
45 min
€ 160,00
Schaamlippen
15 min
€ 70,00
Bikini sliprand+ deel op de benen-binnenkant
60 min
€ 200,00
Bilnaald tijdens bikinibehandeling
15 min
€ 30,00
Bilnaald
15 min
€ 65,00
Bovenbenen tot knieën
70 min
€ 220,00
Onderbenen zonder knieën
45 min
€ 210,00
Onderbenen + knieën
60 min
€ 240,00
Onderbenen + knieën + stukje achter BB
75 min
€ 290,00
Volledige benen
120 min
€ 395,00
Billen zitvlak
45 min
€ 195,00
Heren
Gezicht
INTAKE verplicht te boeken bij opstart laserbehandeling tijdsduur 15 minuten
Behandeling
Verwentijd
Prijs
Testschot van 2 x 2 cm
30 min
€ 30,00
Kleine zone max 3 x 3 cm
15 min
€ 50,00
Neus
15 min
€ 50,00
Oren
15 min
€ 60,00
Wenkbrauwen (neusbrug)
15 min
€ 30,00
Wangen
15 min
€ 80,00
Baard
60 min
€ 200,00
Hals
30 min
€ 120,00
Nek - nekhaar
15 min
€ 110,00
Lichaam
INTAKE verplicht te boeken bij opstart laserbehandeling tijdsduur 15 minuten
Behandeling
Verwentijd
Prijs
Schouders
30 min
€ 195,00
Oksels
15 min
€ 120,00
Thorax - borstkas
45 min
€ 180,00
Buik
30 min
€ 150,00
Thorax en buik (excl. hals)
75 min
€ 295,00
Rug (het Marcelleke)
60 min
€ 270,00
Rug + nek + T-shirtlijn
90 min
€ 400,00
Vingers
15 min
€ 70,00
Handen (tot polsen) met vingers
20 min
€ 100,00
Voorarmen + 5 cm bovenarmen
45 min
€ 190,00
Bovenarmen tot oksels
45 min
€ 200,00
Volledige armen
90 min
€ 290,00
Zwembroeklijn
30 min
€ 150,00
Scrotum
30 min
€ 100,00
Zwembroeklijn en pubisharen
60 min
€ 250,00
Bovenbenen tot knieën
75 min
€ 220,00
Onderbenen zonder knieën
45 min
€ 210,00
Onderbenen + knieën
60 min
€ 240,00
Volledige benen
120 min
€ 395,00
Billen
60 min
€ 250,00
Tenen
15 min
€ 80,00